|
||||
Termometern visar -13 och det är 10 mil till Nynäs. Vi gillar att åka moped, men det finns gränser...! | Nej, kommunalt är inte heller ett bra sätt att förflytta sig i minusgrader. Då slutar dom nämligen att fungera! | |||
Våran kunniga guide Angela ger nyanställde Fredrik en liten lektion i öltappning. | Första provölen, Landsort Lager, avsmakas med andakt. | |||
Allt är vackert på bryggeriet. (till och med innan första ölen!) | Jaha, mmh, jajjamen! Brennermark provar andra ölen, Pickla Pils. | |||
Det verkar som Picklan föl Tommy på läppen. | Lite damer fanns det med på ölprovningen minsann.... | |||
Angela berättar om malt. | Å P-M försöker begripa ända upp. | |||
Jorå, det skall tuggas på malten! | Här ligger den, all den goda ölen! | |||
Det känns väldigt tryggt att "Bryggerimästare Dennis" kollar av mätarna! :) | INGEN har sett Skälbygrabbarna så koncentrerade förut! (Tänk om det funnits ölkunskap i skolan.....!) | |||
Filter, fick vi lära oss, skall användas med måtta när det gäller öl. | Det är här det kommer! | |||
Mätarn står på nästan max. Det är nog jättebra ... | Angela berättar att alla öl döps efter orter eller öar i närheten. Just denna är Mysingen. | |||
Sotholmen Stout, åsså Sotholmen Extra Stout. Den senare med "extra allt"! | Nu ska Dennis avgöra vilken som är godast. | |||
En strålande buffé med goda korvar och ostar vad en succé! Bernnermark och Rolle tar för sig. | Hacke koncentrerar sig på att avgöra om Bötet Barley Wine funkar med Brie och fikonmarmelad. | |||
Å sen blir det ju bara kul med öl! | Å det tycker Tommy åxå! | |||
Denna blev Rolles favorit. | Chrille fick upp ögonen för lager, i och med denna! | |||
Uppskattades av alla. Satt som en smäck till starka korvarna! | Spännande att jämföra denna och den starkare, Extra stout. Alkohol är en smakbärare, ingen tvekan om det! | |||
Chrille fortsatte med en IPA hemma på Lilla Barkarby |
|
Bilder, text och HTML fillefix: Christer Abrahamson |
||
[100131] |